13. jul. 2012

Gleding november


Billettene til Band of Horses er bestilt og betalt.

The General Specific vil alltid vekke noen spesielle minner fra en bestemt tid for meg.

Fra det øyeblikket den starter går jeg ut døra til Elgsetergata 35. Ut de to dobbeldørene, mellom de to steinsøylene, ned de to steintrinnene.

Forbi møbelverkstedet til "Antonio Banderas", som i virkeligheten heter Antonio Arenas. Forbi bilglassbutikken hvor gutta slår av en prat med en kopp kaffe før klokka åtte.

Forbi busstoppen oppkalt etter Einar Tambarskjelve, fra Snorre Sturlasons Heimskringla. Forbi Elgseter Hotell som ser så stille og koselig ut med hvite blondegardiner i vinduet.

Forbi Høyskoleparken som høsten igjennom bugner av falne blader som blåser ut i trafikklyset. Forbi det store runde røde bygget hvor studentene kommer og går til alle døgnets tider.

Over Elgseterbrua hvor vinden alltid blåser nord og sør, øst og vest, opp og ned, inn og ut. Hvor brofestene er forræderisk glatte med et usynlig islag på som venter på fotgjengere.

Forbi Café Ni Muser med en fantastisk "gatemusikant" på utsiden, en cellist i finstasen. Helt fram til Statens Hus hvor jeg går inn mellom to skyvedører i glass og blir borte for dagen.

Ingen kommentarer: